Основні поради в виборі пральної машини

28.09.2021

Основними вимогами, що пред'являються до побутової техніки, є зручність в експлуатації, функціональність, довговічність. Але навіть самі надійні пристрої можуть вийти з ладу, якщо порушувати рекомендації виробника техніки. Нерідко ремонт пральних машин потрібно набагато раніше, ніж відбувається природний знос комплектуючих пристрою. Щоб уникнути незручностей і витрат, пов'язаних з поломками техніки, слід ознайомитися з керівництвом по експлуатації.

Вибирати машинку слід з урахуванням її характеристик. Для початку потрібно визначитися з типом завантаження, а також з габаритами вироби. Пристрій з вертикальним завантаженням можна розмістити в важкодоступному місці, наприклад, в кутку приміщення, оскільки для відкриття дверцят не потрібно вільного простору. Крім того, люк машинки з вертикальним завантаженням можна відкрити прямо під час прання, щоб покласти забуту річ або що-небудь з неї вийняти. Техніка з фронтальним завантаженням також має свої переваги. Вона легко вбудовується, що дозволяє використовувати пристрій в якості додаткової робочої поверхні.

Не менш важливою характеристикою є обсяг завантаження. Родині з двох осіб буде достатньо машинки, яка вміщує 3 - 4 кг сухої білизни. Перевантаження барабана може привести до поломки, тому слід вибирати таку модель, характеристики якої задовольняють умовам експлуатації. Існують машинки, здатні вмістити 6-7 кг сухої білизни.

Сьогодні асортиментний ряд побутової техніки будь-якого виробника включає в себе три типорозміри - стандартні (висота 85 см, глибина 58 см, ширина 60 см), малогабаритні (67х40х50 см) і вузькі (глибина 32 см) моделі. Вони можуть відрізнятися за ступенем ефективності прання, маркірується латинськими буквами від А до G. Клас енергоспоживання вказує на економічність пральної машини.

Ще зовсім недавно вважалося, що чим більше програм вбудовано в машинку, тим краще. Сьогодні можна спостерігати протилежну тенденцію - в моделях нового покоління зазвичай передбачено не більше 4-5 програм. Це пов'язано з тим, що наявність великої кількості режимів прання робить експлуатацію пристрою не дуже зручною. Чим складніше електронний пристрій агрегату, тим вище ймовірність збоїв.

Конструктивні особливості пральних машин

На тривалість терміну експлуатації побутової техніки впливають кілька факторів. Це якість заводської збірки, професіоналізм монтажників, які здійснюють установку техніки, дотримання власниками пристрою правил експлуатації. Дуже часто агрегати виходять з ладу саме з вини користувача. Вибираючи побутову техніку для дому, слід враховувати особливості її конструкції. Це дозволить не тільки підвищити якість прання, але і значно подовжить термін служби пристрою.

Якщо шланг для підведення води розташований збоку, то машинку можна буде поставити впритул до стіни, збільшення діаметра барабана підвищує ефективність прання. Крім того, у великому барабані речі менше мнуться. Якщо барабан виконаний з полімерних матеріалів, то шум і вібрація під час роботи пристрою будуть значно знижені. А наявність дуже дрібних отворів забезпечує захист механічних частин пристрою від проникнення сторонніх предметів, залишених в одязі. На зручність завантаження і виймання речей впливає діаметр люка.

Наявність роликових опор стане додатковою перевагою. Це дозволяє без зайвих зусиль зрушувати пристрій для проведення профілактичних робіт, наприклад, очищення фільтрів. Еластичні амортизатори дозволяють пом'якшити вібрацію і, отже, продовжити термін експлуатації машинки.

Амортизація підвіски барабана призводить до збільшення експлуатаційного ресурсу агрегату. Навіть на максимальних обертах віджиму вібрація помітно знижена. Якщо машинку можна підключити одночасно до магістралей холодного і гарячого водопостачання, то можна заощадити час на нагрів води. Самоочистний фільтр зливного насоса запобігає утворенню засмічень.

Основним «ворогом» пральних машин вважається накип, який утворюється при нагріванні води до температури в 90С. Нерозчинний осад залишається на деталях пристрою, призводить до погіршення їх роботи або повного виходу системи з ладу. Контакт машини з жорсткою водою, що містить домішки і солі, зазвичай призводить до необхідності заміни дорогих деталей. Щоб цього уникнути, потрібно періодична профілактика, а також додавання при пранні спеціальних засобів, що пом'якшують жорстку воду. Щоб механічні елементи системи не піддавалися впливу корозії, слід після прання залишати дверцята люка відкритими.

Рекомендовані товари
Акції
Відгуки Детальніше...
Це просто чудовий і незамінний інструмент для моїх напоїв. Його потужність та ефективність вражають мене кожного разу, коли я використовую його. Завдяки його високоякісній конструкції, він працює наді
Олександр
20.06.2037
Як задоволений покупець, я бажаю поділитися своїми враженнями про планшетний ПК Lenovo Tab M9 TB-310FU 4/164GB 4G Arctic Grey + Case&Film (ZAC50036UA). Цей продукт перевершив усі мої очікування! По
Владислав
20.06.2030
Ноутбук Acer Aspire 3 A315-24P-R2VU (NX.KDEEU.019) Silver - просто вражає мене своїми можливостями і елегантним дизайном. Я дуже задоволений своїм вибором. Один з найбільших переваг цього ноутбука
Юрій
28.07.2023
Я зовсім недавно придбав цю плитку і дуже задоволений своїм вибором. Плита прекрасно працює і надійна в експлуатації. Вона швидко нагрівається і легко регулюється. Також ціную високу якість матеріалів
Дмитро
25.07.2023
Я був задоволений покупкою ваг Vivax KS-502B. Ваги зручні в користуванні і мають достатньо великий дисплей, що дозволяє легко читати показники. Вони також працюють достатньо точно і надійно. Не маю по
Тарас
23.07.2023
Я просто в захваті від Ультразвукової зубної щітки Medica+ Probrush 9.0 (Ultasonic) White (MD-102974)! Вона не тільки перевершила всі мої очікування, але й надала мені незабутні враження від щоденного
Іванна
25.07.2023
showmore-icon
icon_email icon_teleg icon_viber icon_callback