Різновиди та монтаж кухонних витяжок

21.10.2021

При приготуванні їжі запахи і пар їжі розносяться по всьому приміщенню, знижуючи концентрацію кисню і сприяючи запітніння вікон і стель, що в свою чергу відбивається на стані останніх. Для запобігання цих наслідків необхідно встановити витяжний пристрій над варильною поверхнею.

Перш за все, необхідно вибрати витяжку, яка підходить для Вашої кухні, з огляду на всі можливі варіанти.

Якщо на кухні встановлена ​​газова плита, то відстань від її поверхні до витяжки має бути в межах 80-85 см. При наявності фільтрів, що уловлюють жир, потрібно їх регулярно чистити. Якщо Ви користуєтесь електричною плитою, то відстань повинна бути не менше 70-80 см. У будь-якому випадку, змонтована витяжка повинна бути обов'язково заземлена.

Важливим фактором при виборі витяжки є її ширина, вона повинна бути рівна ширині варильної поверхні або трохи більше.

Монтаж витяжки полягає в закріпленні до стіни та з'єднанню з воздуховодом. Ці процеси вимагають дуже точної розмітки і є ключовими в монтажі. Монтаж вентиляції теж має свою специфіку. Ідеальним варіантом будуть короткі і прямі частини воздуховода, чим коротше довжина, тим ефективніше його робота. При вигині воздуховода коліно повинно бути з максимально можливим радіусом вигину. Усередині воздуховід повинен мати гладку поверхню.

Всі витяжки можна розділити на кілька типів, в залежності від методу установки та монтажу:

  1. Настінні витяжки: монтуються до стіни і виглядають як парасолька з трубою. Вони, перш за все, кидаються в очі і потрібно подбати, щоб їх оформлення відповідало загальному дизайну кухні.
  2. Острівні витяжки: монтуються прямо на стелі. При розташуванні плити в центрі кухні така витяжка зустрічається дуже часто.
  3. Вбудовувані витяжки: встановлюються в настінні шафи. Прихована від очей, така витяжка не потребує додаткового декору і дозволяє заощадити на цьому Ваші фінанси.
  4. Настільна витяжка: витяжка, змонтована разом плитою. Це модуль, який розташований між грилем і плитою. В силу свого близького розташування до плити, вона краще очищає повітря.

Купуючи витяжку Вам необхідно точно знати, витяжка з якою продуктивністю конкретно підійде до Вашого випадку. Якщо Ви не є фахівцем в цій галузі, то найкращим варіантом буде рада досвідченого фахівця, який візьме до уваги всі фактори і вибере для Вас найкращий варіант.

У багатьох типів витяжок є додаткові функції, такі як спрямоване освітлення, що дуже зручно, при роботі на кухні. Окремі моделі забезпечені повною автоматикою, що дозволяє включати витяжку в залежності від виставленої Вами програми, забезпечуючи постійний приплив повітря, ця функція особливо корисна, якщо витяжка - це єдино можливий спосіб вентиляції.

З огляду на великий вибір різних моделей і різну ступінь складності при монтажі, найкраще довірити проведення таких робіт фахівцям.

Рекомендовані товари
Акції
Відгуки Детальніше...
Це просто чудовий і незамінний інструмент для моїх напоїв. Його потужність та ефективність вражають мене кожного разу, коли я використовую його. Завдяки його високоякісній конструкції, він працює наді
Олександр
20.06.2037
Як задоволений покупець, я бажаю поділитися своїми враженнями про планшетний ПК Lenovo Tab M9 TB-310FU 4/164GB 4G Arctic Grey + Case&Film (ZAC50036UA). Цей продукт перевершив усі мої очікування! По
Владислав
20.06.2030
Ноутбук Acer Aspire 3 A315-24P-R2VU (NX.KDEEU.019) Silver - просто вражає мене своїми можливостями і елегантним дизайном. Я дуже задоволений своїм вибором. Один з найбільших переваг цього ноутбука
Юрій
28.07.2023
Я зовсім недавно придбав цю плитку і дуже задоволений своїм вибором. Плита прекрасно працює і надійна в експлуатації. Вона швидко нагрівається і легко регулюється. Також ціную високу якість матеріалів
Дмитро
25.07.2023
Я був задоволений покупкою ваг Vivax KS-502B. Ваги зручні в користуванні і мають достатньо великий дисплей, що дозволяє легко читати показники. Вони також працюють достатньо точно і надійно. Не маю по
Тарас
23.07.2023
Я просто в захваті від Ультразвукової зубної щітки Medica+ Probrush 9.0 (Ultasonic) White (MD-102974)! Вона не тільки перевершила всі мої очікування, але й надала мені незабутні враження від щоденного
Іванна
25.07.2023
showmore-icon
icon_email icon_teleg icon_viber icon_callback