Обираємо ноутбук для віддаленого навчання та роботи

19.10.2021

Сучасний світ дуже важко уявити без досягнень технічного прогресу. Вони застосовуються не тільки в повсякденному житті, але і активно використовуються в системі освіти. Майже у кожної школи є свій сайт, оцінки і домашні завдання заносяться в електронний щоденник, стали використовуватися інтерактивні дошки і т.д.

В таких умовах постає питання про придбання для школяра «сучасного помічника» в навчанні. Вибір тут не великий. Це може бути комп'ютер, планшет або ноутбук. Найбільш підходящим варіантом відносно ціни, мобільності і функціональності є ноутбук.

Якого виробника вибрати??

Зараз на ринку представлено безліч моделей ноутбуків різних фірм. Звичайно ж бренд має значення. Найчастіше, він є гарантом якості. Найбільш популярними зараз стали моделі таких фірм як ASUS та ACER, не втрачають свої позиції і HP, LENOVO, DELL. За продукцію цих виробників ви заплатите більше, але економити на якості, купуючи ноутбук невідомої марки, просто невигідно.

Вибираючи той чи інший бренд, варто звернути увагу на дизайн ноутбука: клавіатуру, розташування роз'ємів, оформлення кнопок. Адже працювати на ньому має бути зручно, а це, в першу чергу, залежить від дизайну.

Екран

Одним з найважливіших критеріїв відбору є дисплей.

Розмір. Стандартний розмір дисплея складає 15.6 дюймів в діагоналі, це приблизно 40 см. Він вважається оптимальним, тому що збільшення екрану впливає на мобільність пристрою. Але запам'ятайте, якщо ви будете багато працювати з документами, краще купувати ноутбук з екраном мінімум 17 дюймів.

Тип покриття. На сьогоднішній день існують два типи моніторів: з глянцевим і матовим покриттям. Кожен має свої переваги і недоліки. Глянцеві монітори мають більш яскраві насичені кольори, але в той же час у них немає антибликовой захисту. При попаданні на екран яскравого світла зображення втрачається, і ви бачите тільки своє відображення. У матових дисплеїв менш соковита передача кольору, але вони більш приємні для очей і їх можна використовувати при яскравому освітленні.

Роздільна здатність. Найбільш важливим показником для монітора є його роздільна здатність монітора. Саме від нього залежить, наскільки чітку картинку на екрані ви побачите. Чим дозвіл більше, тим краще. У магазинах представлені, в основному, два види ноутбуків: з роздільною здатністю 1366х768 (HD) і з роздільною здатністю 1980х1080 (FullHD). Звичайно ціна буде відрізнятися. Але, хочеться відзначити, що вже набирають популярність ноутбуки з більш високою роздільною здатністю.

Відеокарта на ноутбуці може бути вбудованою або дискретною (зовнішньою). Існує думка, що дискретна відеокарта набагато краще. Це справедливо тільки в тому випадку, якщо ви плануєте працювати зі складною графікою або грати в сучасні ресурсомісткі ігри. Тому якщо ви обмежені в грошах, не варто купувати апарат із зовнішньою відеокартою.

Процесор

Більшість людей при виборі ноутбука схиляються до більш дешевим моделям. Вони коштують менше, перш за все тому, що в них встановлений застарілий або малопродуктивний процесор (Intel Celeron, AMD A9 і ін.). Ці апарати моментально втрачають швидкість при виконанні таких завдань, як оновлення системи або копіювання.

Процесор - це серце комп'ютера, тому вибираючи машину, орієнтуйтеся на більш сучасні варіанти (мінімум Core I3 і його аналоги). Для ігор знадобляться більш потужні варіанти - Core I5 або Core I7. Якщо ви віддаєте перевагу процесори марки AMD, то вибирайте сучасні варіанти (мінімум Rizen 3 і його аналоги). Для ігор знадобляться більш потужні варіанти - Rizen 5 або Rizen 7.

Жорсткий диск

При виборі жорсткого диска також основним критерієм є його обсяг. На наш погляд, наявність SSD об'ємом мінімум в 240 ГБ обов'язково. Наявність додаткового HDD опціонально.

Наявність usb-портів

Користуватися ноутбуком просто неможливо без підключення до нього інших пристроїв: мишки, монітора, клавіатури, флешки, зовнішнього жорсткого диска, телефону та ін. Для кожного з них використовується свій порт.

Найбільш актуально наявність usb-портів на вашому пристрої (чим їх більше, тим більша кількість пристроїв можна до нього підключити).

Є USB2 / 3 і USB Type-C порти. Останні мають більш високу швидкість обміну даними.

Программное обеспечение

Ноутбуки можуть продаватися зі встановленою ліцензійною системою (Windows, MacOS) або без неї. Останні будуть коштувати на порядок дешевше, але ви не зможете відразу після покупки на них працювати. Якщо у вас є можливість встановити систему самостійно, то вам немає сенсу переплачувати за програмне забезпечення.

При наявності ліцензійної системи Ви отримуєте гарантію стабільної роботи ноутбука в цілому, що забезпечить належне оновлення системи безпеки.

Після розгляду основних критеріїв вибору можна підвести підсумок. Припустимо, вам необхідний ноутбук тільки для навчання, без домагань на сучасні ігри і графіку. HP 15s-eq1003ua (1U9R9EA) FullHD - відмінний варіант для студента і школяра:

  • Виробник – HP;
  • Дисплей – 15.6 дюймів, матовий;
  • Роздільна здатність – HD 1920х1080;
  • Відеокарта – Radeon Graphics;
  • Процесор - AMD Ryzen 5 4500U;
  • Оперативна пам'ять – 16 Гб;
  • Жорсткий диск - 512 Гб SSD;
  • Порти – 2 порта USB3, 1 порт Type-C, 1 порт HDMI

Апарат з такими параметрами потрапляє в середню цінову категорію і повністю відповідає заявленим цілям.

Рекомендовані товари
Акції
Відгуки Детальніше...
Це просто чудовий і незамінний інструмент для моїх напоїв. Його потужність та ефективність вражають мене кожного разу, коли я використовую його. Завдяки його високоякісній конструкції, він працює наді
Олександр
20.06.2037
Як задоволений покупець, я бажаю поділитися своїми враженнями про планшетний ПК Lenovo Tab M9 TB-310FU 4/164GB 4G Arctic Grey + Case&Film (ZAC50036UA). Цей продукт перевершив усі мої очікування! По
Владислав
20.06.2030
Ноутбук Acer Aspire 3 A315-24P-R2VU (NX.KDEEU.019) Silver - просто вражає мене своїми можливостями і елегантним дизайном. Я дуже задоволений своїм вибором. Один з найбільших переваг цього ноутбука
Юрій
28.07.2023
Я зовсім недавно придбав цю плитку і дуже задоволений своїм вибором. Плита прекрасно працює і надійна в експлуатації. Вона швидко нагрівається і легко регулюється. Також ціную високу якість матеріалів
Дмитро
25.07.2023
Я був задоволений покупкою ваг Vivax KS-502B. Ваги зручні в користуванні і мають достатньо великий дисплей, що дозволяє легко читати показники. Вони також працюють достатньо точно і надійно. Не маю по
Тарас
23.07.2023
Я просто в захваті від Ультразвукової зубної щітки Medica+ Probrush 9.0 (Ultasonic) White (MD-102974)! Вона не тільки перевершила всі мої очікування, але й надала мені незабутні враження від щоденного
Іванна
25.07.2023
showmore-icon
icon_email icon_teleg icon_viber icon_callback