Кухонне обладнання для розумної економії місця

15.09.2021

Вільний простір ніколи не буває зайвим. Навіть простора сучасна кухня, не кажучи про аналогічний приміщенні в типовій квартирі 60-х років, не завжди відповідає потребам господині. Стильна і ергономічна вбудована техніка дозволить найбільш раціонально використовувати доступні квадратні метри на малогабаритній кухні.

Сьогодні доступні такі категорії вбудованої техніки для дому:

  • Керамічні плити.
  • Газові та індукційні варильні поверхні.
  • Електричні духовки.
  • Кухонні витяжки різних конфігурацій.
  • Посудомийні машини з фронтальним завантаженням.
  • Мікрохвильові СВЧ-печі.

Вбудована техніка зручна і практична, вона утворює єдиний ансамбль з меблями, складовою інтер'єр приміщення.

Керамічні плити

При відносно малих габаритах (робоча поверхня більшості моделей становить 60 x 50 см) плити з керамічним покриттям цілком придатні для приготування навіть найскладніших страв. Типове обладнання оснащується наступними стандартними функціями:

  • Електричний гриль.
  • Розморожування продуктів.
  • Система конвекции.
  • Система конвекції.

Деякі моделі керамічних плит комплектуються листами з антипригарним покриттям і піддонами для жиру. Для зручності користувача вбудовані моделі оснащуються електронним таймером-програматором сенсорного типу. Також передбачений світловий індикатор роботи духової шафи.

Варильні поверхні і духовки

Побутова техніка цієї групи поділяється на електричні, газові та керамічні модифікації. Потужність конфорок може змінюватися від 1.2 до 2.6 Вт. Виробники випускають варильні панелі в двох стандартних типорозмірах: 30 х 50 см (компактний варіант) і 60 х 50 см (стандарт).

Різноманітність колірних рішень дозволяє підібрати модель, що оптимально підходить до інтер'єру кухні. Електричні духовки з функцією блокування від випадкового включення і сенсорним управлінням стануть чудовим доповненням «арсеналу» домогосподарки. Ця техніка має такими вбудованими елементами, як: верхні і нижні електричні нагрівачі, підсвічування, гриль. Об'єм відділення у більшості моделей варіюється в межах від 58 до 62.5 літрів.

Газові плити

Що краще: плита склокерамічна, електрична або газова? Відповідь на це питання залежить від уподобань, а також потреб господині. Однак класичні газові плити все ще залишаються дуже популярними. У товарному ряду найчастіше представлені печі стандартних типорозмірів 60 х 60 і 50 х 60 см. Висота техніки становить 85 см.

Вбудовувані газові плити ергономічно вписуються в простір, але вимагають дотримання певних умов при монтажі. Доручати установку такої техніки потрібно фахівцям, які мають допуском до цієї роботи.

Комбінована плита - оптимальне рішення

Комбінованою (газоелектричною) плитою називають варильну поверхню з духовкою. Побутова техніка такого типу оснащується газовими і електричними конфорками. Як правило, духовка працює від електрики. Основна перевага, яким володіють комбіновані плити - це можливість приготування їжі при перебоях з подачею електроенергії.

Вбудовувані витяжки

Витяжка з підсвічуванням і кнопковим управлінням призначається для відведення неприємних запахів, що утворюються в приміщенні в процесі приготування їжі. Така вбудована техніка для кухні комплектується вентилятором з 3-х ступінчастою системою роботи, а також алюмінієвими фільтрами - уловлювачами жиру. Сучасні моделі забезпечені функцією автоматичного відключення витяжки.

Рекомендовані товари
Акції
Відгуки Детальніше...
Це просто чудовий і незамінний інструмент для моїх напоїв. Його потужність та ефективність вражають мене кожного разу, коли я використовую його. Завдяки його високоякісній конструкції, він працює наді
Олександр
20.06.2037
Як задоволений покупець, я бажаю поділитися своїми враженнями про планшетний ПК Lenovo Tab M9 TB-310FU 4/164GB 4G Arctic Grey + Case&Film (ZAC50036UA). Цей продукт перевершив усі мої очікування! По
Владислав
20.06.2030
Ноутбук Acer Aspire 3 A315-24P-R2VU (NX.KDEEU.019) Silver - просто вражає мене своїми можливостями і елегантним дизайном. Я дуже задоволений своїм вибором. Один з найбільших переваг цього ноутбука
Юрій
28.07.2023
Я зовсім недавно придбав цю плитку і дуже задоволений своїм вибором. Плита прекрасно працює і надійна в експлуатації. Вона швидко нагрівається і легко регулюється. Також ціную високу якість матеріалів
Дмитро
25.07.2023
Я був задоволений покупкою ваг Vivax KS-502B. Ваги зручні в користуванні і мають достатньо великий дисплей, що дозволяє легко читати показники. Вони також працюють достатньо точно і надійно. Не маю по
Тарас
23.07.2023
Я просто в захваті від Ультразвукової зубної щітки Medica+ Probrush 9.0 (Ultasonic) White (MD-102974)! Вона не тільки перевершила всі мої очікування, але й надала мені незабутні враження від щоденного
Іванна
25.07.2023
showmore-icon
icon_email icon_teleg icon_viber icon_callback