Поради у виборі холодильника від магазину GoodSmart

26.09.2021

Холодильник є невід'ємною частиною будь-якої кухні. По суті, цей агрегат найважливіший серед всієї кухонної техніки. Адже без нього продукти не зможуть зберігатися тривалий час.

На сьогоднішній день на ринку можна підібрати безліч хороших і якісних моделей в будь-якому ціновому діапазоні. А щоб підібрати його правильно і не пошкодувати про покупку, необхідно знати, на які параметри дивитися, при виборі конкретної моделі. Про це і йдеться в статті.

Головними характеристиками при покупці холодильника будуть ті, що дозволять використовувати техніку якомога довше і при цьому максимально комфортно для людини.

Розмір. Підбирати його потрібно так, щоб він вписувався в приміщення, в якому буде встановлений. До малорозмірних відносяться ті моделі, висота яких не перевищує 150 см. Средньогабаритні від 150 см до 180 см. Великі можуть досягати у висоту до 250 см і шириною в 60 см.

Місткість камер зберігання. Обсяг варто вибирати в залежності від кількості осіб, що проживають в будинку.

  1. Якщо кількість домочадців не більш двох, то підійдуть пристрої об'ємом до 250 л.
  2. Для трьох чоловік вистачить обсягу в 300 л.
  3. Для чотирьох осіб і більше відмінно підійдуть апарати з місткістю 400 л. і більше.

Камери холодильника. На ринку представлені 3 основних типи холодильного обладнання, які відрізняються між собою кількістю камер. Вони діляться на:

  1. Однокамерні. Як правило, це компактні і бюджетні моделі. З одного з двох зон морозильної або холодильної.
  2. Двокамерні. Найбільш затребувані моделі. Вони користуються великим попитом. Їх простір ділиться на дві секції для заморозки (морозилка) і для зберігання (холодильна), які розділені між собою перегородкою.
  3. Багатокамерні. Найчастіше це великі холодильники. З кількома камерами для зберігання різних видів їжі.

Температури і швидкість розморожування. Ця характеристика відповідає за тривалість збереження їжі. Позначається зірочками. Кожна зірочка дорівнює шести градусів. Чим більше зірок, тим вище швидкість заморожування продуктів.

Способи розморожування. Є три види розморожування холодильника:

  1. Автоматична. Ця опція говорить про те, що холодильник розморожується сам без допомоги людини. А утворення льоду запобігають вбудовані вентилятори. Ця функція називається «No Frost» і позначається перекресленою сніжинкою.
  2. Ручна. Такий спосіб розморожування вимагає від власника, щоб він сам видаляв лід.
  3. Змішана. Включає в себе два вищеописаних варіанти розморожування. Як правило, морозильну камеру доведеться розморожувати самостійно, а холодильний відділ забезпечений системою автоматичного розморожування (No Frost).

Енергетична ефективність. Однозначно варто вибирати варіанти «А» класу. Такі моделі споживають найменшу кількість електрики. Позначаються зеленою наклейкою на дверцятах. Можна знайти навіть в бюджетному сегменті.

Кліматичний клас. Цей параметр допомагає вибрати холодильник виходячи з температури приміщення, в якому він буде розміщуватися. Виробники виділяють чотири кліматичних класу:

  • T - говорить про те, що така модель в змозі витримувати температуру до 43 градусів;
  • ST - середній діапазон температур 18 - 38 градусів;
  • SN - дозволяє переносити температуру в межах 10 - 32 градусів;
  • N - здатний витримувати температури 16 - 32 градуси.

Існують варіанти, які включають в себе кілька кліматичних класів. Але і коштують вони чималих грошей.

Холодильник є необхідним атрибутом кожного будинку. У наш час можна підібрати собі якісну модель навіть в бюджетному діапазоні цін. А рекомендації, викладені в цій статті, допоможуть визначитися з правильною покупкою.

Рекомендовані товари
Акції
Відгуки Детальніше...
Це просто чудовий і незамінний інструмент для моїх напоїв. Його потужність та ефективність вражають мене кожного разу, коли я використовую його. Завдяки його високоякісній конструкції, він працює наді
Олександр
20.06.2037
Як задоволений покупець, я бажаю поділитися своїми враженнями про планшетний ПК Lenovo Tab M9 TB-310FU 4/164GB 4G Arctic Grey + Case&Film (ZAC50036UA). Цей продукт перевершив усі мої очікування! По
Владислав
20.06.2030
Ноутбук Acer Aspire 3 A315-24P-R2VU (NX.KDEEU.019) Silver - просто вражає мене своїми можливостями і елегантним дизайном. Я дуже задоволений своїм вибором. Один з найбільших переваг цього ноутбука
Юрій
28.07.2023
Я зовсім недавно придбав цю плитку і дуже задоволений своїм вибором. Плита прекрасно працює і надійна в експлуатації. Вона швидко нагрівається і легко регулюється. Також ціную високу якість матеріалів
Дмитро
25.07.2023
Я був задоволений покупкою ваг Vivax KS-502B. Ваги зручні в користуванні і мають достатньо великий дисплей, що дозволяє легко читати показники. Вони також працюють достатньо точно і надійно. Не маю по
Тарас
23.07.2023
Я просто в захваті від Ультразвукової зубної щітки Medica+ Probrush 9.0 (Ultasonic) White (MD-102974)! Вона не тільки перевершила всі мої очікування, але й надала мені незабутні враження від щоденного
Іванна
25.07.2023
showmore-icon
icon_email icon_teleg icon_viber icon_callback