Як вибрати сушильну машину для білизни

04.10.2021

Окрема сушильна машина (сушарка) для білизни стає більш популярною. Звичний варіант висушування одягу після віджимання пральною машиною є довгим, в порівнянні з новими способами.

За габаритами сушарка нагадує звичайну пральну машину, але з іншим внутрішнім наповненням, механізмом призначення і використання. У будинках цей предмет побутової техніки встановлюється у ванній кімнаті або пральні. Також допустимо монтаж зверху пральної машини за допомогою спеціального перехідника.

У сушильній техніці речі завантажуються в барабан, але його габарити більше, ніж в пральній машині (80 л). За один раз можна завантажити до 10 кг мокрої білизни, однак, слід враховувати тяжкість випраного одягу.

Аналогічно машині для прання білизни, сушарка оснащена спеціальними установками, орієнтованими на різні завдання і типи тканини. Певною програмою відповідає температура, тривалість висушування і обсяг завантаження. Білизна стає сухою менше години завдяки подачі гарячого повітря. Для тканин, схильних до усадки, підходить спеціальна щадна функція.

Любителям вовняних і в'язаних виробів при покупці слід враховувати наявність у такої техніки сертифіката Woolmark (Волмарк). Цей показник означає, що техніка перевірялася на делікатне прання і висушування виробів з вовни.

Сушки бувають автономними (окремо стоять) або вбудованими побутовими приладами. Спосіб висушування білизни відбувається в результаті вентиляційної або конденсаційної нейтралізації повітря.

Перший тип утилізує зволожене повітря через встановлений вихід. Конденсаційний варіант збирає в спеціальну ємність вологу. Зручне і практичне використання - це підключення побутового приладу до каналізаційного зливу і стандартному виведенню води.

Сушильні пристрої забезпечені тепловим насосом, остуджують повітря, що пройшло через барабан з чистим одягом. При виборі сушарки, слід звертати увагу на показники витрати електрики. Чим більше в документі зазначено плюсів після букви А, тим економічніше є обраний варіант.

До основних функцій машини відноситься можливість висушування за часом або до встановленої вологості. Запрограмовані датчики вологості перевіряють всі стадії сушки і зупиняють його, коли задані параметри досягають межі.

Сушильна машина не тільки робить речі сухими, а й заощаджує дорогоцінний час на прасування. Часто техніка запрограмована на функцію легкого прасування або захисту від складок, тому речі відразу можна покласти в шафу або розвішати на вішалки. Наприклад, дитячі пелюшки під тиском високих температур будуть додатково оброблені, як в автоклаві.

Перед покупкою важливо визначитися з місцем установки майбутньої «помічниці», а також підключення комунікацій. Слід зорієнтуватися за обсягами завантаженої білизни, щоб в майбутньому уникнути розчарувань в обраній покупці.

Рекомендовані товари
Акції
Відгуки Детальніше...
Це просто чудовий і незамінний інструмент для моїх напоїв. Його потужність та ефективність вражають мене кожного разу, коли я використовую його. Завдяки його високоякісній конструкції, він працює наді
Олександр
20.06.2037
Як задоволений покупець, я бажаю поділитися своїми враженнями про планшетний ПК Lenovo Tab M9 TB-310FU 4/164GB 4G Arctic Grey + Case&Film (ZAC50036UA). Цей продукт перевершив усі мої очікування! По
Владислав
20.06.2030
Ноутбук Acer Aspire 3 A315-24P-R2VU (NX.KDEEU.019) Silver - просто вражає мене своїми можливостями і елегантним дизайном. Я дуже задоволений своїм вибором. Один з найбільших переваг цього ноутбука
Юрій
28.07.2023
Я зовсім недавно придбав цю плитку і дуже задоволений своїм вибором. Плита прекрасно працює і надійна в експлуатації. Вона швидко нагрівається і легко регулюється. Також ціную високу якість матеріалів
Дмитро
25.07.2023
Я був задоволений покупкою ваг Vivax KS-502B. Ваги зручні в користуванні і мають достатньо великий дисплей, що дозволяє легко читати показники. Вони також працюють достатньо точно і надійно. Не маю по
Тарас
23.07.2023
Я просто в захваті від Ультразвукової зубної щітки Medica+ Probrush 9.0 (Ultasonic) White (MD-102974)! Вона не тільки перевершила всі мої очікування, але й надала мені незабутні враження від щоденного
Іванна
25.07.2023
showmore-icon
icon_email icon_teleg icon_viber icon_callback