Як оновити програмне забезпечення телефону та навіщо це насправді необхідно

05.10.2021

Смартфон в нинішній час став незамінною річчю для більшості людей на планеті. Але мало хто розуміє, що пристрій необхідно періодично оновлювати. Більшість користувачів вважають, що якщо воно справно працює, то і чіпати його "по дрібницях" не треба. Подібне рішення дійсно мало місце в недавньому минулому. Але життя вносить свої корективи.

Програмний апгрейд смартфона з розряду розкоші перейшов в просту необхідність. Варто відповісти на питання - як успішно і без помилок провести оновлення смартфона.

Оновлення Android

Обновка для сучасної "трубки" - нині справа нехитра. Раніше апгрейд був процесом тривалим. Після скачування софту на комп'ютері зазвичай слід було підключення апарату по дроту. Потім слідував запуск процесу оновлення, і наставало тривале очікування. Нині все простіше. Один клік і "обновка" здійснюється "по повітрю".

Але спочатку необхідно визначитися з версією Android. Робоча версія Android визначається просто. По маршруту "Налаштування" - "Система" - "Додаткові налаштування" знаходиться опція "Оновлення системи". Користувач перевіряє реліз Android, а паралельно знайомимося з системою безпеки. Після чого робиться висновок - чи варто робити апгрейд системи чи ні. Попутно можна оновити і саму систему безпеки, увійшовши в опцію "Безпека".

Від дрібних помилок до серйозних проблем - один крок

Не варто забувати, що програмне забезпечення телефону тепер не просто прошивка - вона є операційною системою в повному сенсі цього поняття. Це сотні тисяч кодових рядків, що вийшли з-під пера віртуозів-програмістів. Але життя вносить свої корективи. До того ж можливі й деякі нешкідливі або не дуже "грішки" самих авторів.

Саме над тим, щоб створити ідеальний і безпроблемний код для своєї "трубки", починає працювати сам виробник після виходу смартфона в "реліз". "Баги" бувають різними - від дрібних і нешкідливих, а й до дуже серйозних. Їх критичний характер при послідовності певних дій користувача часто призводить до повного колапсу пристрою. Бувають огріхи і в плані безпеки. Їх дії утворюють моторошні дірки в захисті смартфона, приводячи до неправильної роботи монітора пристрою або його камери.

Говоримо оновленню телефону тверде "Так"!

Двох думок бути не може - обновці смартфона бути! Хтось скаже, що апгрейд зробить телефон з технічної точки зору "крутіше". Але це не зовсім так. Нерідко виробник, анонсуючи випуск свого смартфона, "ховає" деякі його функції до кращих часів. Вони наступають, коли відбувається доопрацювання софта, що входить в черговий реліз. Як приклад:

  • зйомка відеоконтенту в режимі 4K;
  • поліпшення функціонування в мережі Wi-Fi;
  • збільшення часу "автономного життя" апарату.

Пам'ятаємо, що інсталяція апгрейда - єдиний шанс для виробника після продажу смартфона зробити його на порядок красивіше. Хоча з віком телефону виробник все більш неохоче займається новими релізами. Латати діри в старих апаратах - утомливо. Терміни поновлення безпосередньо залежать від року випуску "трубки", хоча за пару років його життя помилки критичного характеру напевно вже знайдені і знешкоджені.

Раніше функціонал мобільних апаратів був такий, що виробник встигав випустити прошивку і протестувати її до найдрібніших подробиць. Призначені для користувача вимоги не були настільки суворими. В телефонах не потрібно постійно міняти структуру меню, його функціональність і загальну дизайнерську картинку пристрою. Тоді не було такої гонки мобільного озброєння. Реалії сьогоднішнього дня такі, що виробнику необхідно щороку радувати користувачів черговою новинкою. Такий форс-мажор тільки ймовірність помилок.

Висновок з усього вищесказаного один. Оновлення на ваш пристрій прийшло? Не хвилюйтесь - приступайте до інсталяції.

Рекомендовані товари
Акції
Відгуки Детальніше...
Це просто чудовий і незамінний інструмент для моїх напоїв. Його потужність та ефективність вражають мене кожного разу, коли я використовую його. Завдяки його високоякісній конструкції, він працює наді
Олександр
20.06.2037
Як задоволений покупець, я бажаю поділитися своїми враженнями про планшетний ПК Lenovo Tab M9 TB-310FU 4/164GB 4G Arctic Grey + Case&Film (ZAC50036UA). Цей продукт перевершив усі мої очікування! По
Владислав
20.06.2030
Ноутбук Acer Aspire 3 A315-24P-R2VU (NX.KDEEU.019) Silver - просто вражає мене своїми можливостями і елегантним дизайном. Я дуже задоволений своїм вибором. Один з найбільших переваг цього ноутбука
Юрій
28.07.2023
Я зовсім недавно придбав цю плитку і дуже задоволений своїм вибором. Плита прекрасно працює і надійна в експлуатації. Вона швидко нагрівається і легко регулюється. Також ціную високу якість матеріалів
Дмитро
25.07.2023
Я був задоволений покупкою ваг Vivax KS-502B. Ваги зручні в користуванні і мають достатньо великий дисплей, що дозволяє легко читати показники. Вони також працюють достатньо точно і надійно. Не маю по
Тарас
23.07.2023
Я просто в захваті від Ультразвукової зубної щітки Medica+ Probrush 9.0 (Ultasonic) White (MD-102974)! Вона не тільки перевершила всі мої очікування, але й надала мені незабутні враження від щоденного
Іванна
25.07.2023
showmore-icon
icon_email icon_teleg icon_viber icon_callback